Kurs “Solartehnika narodu”

Treće izdanje kursa “Solartehnika narodu“, koji organizuju Energetska zadruga Elektropionir i udruženje Jedan stepen Srbija, će se održati u drugoj polovini marta 2022. godine, uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

Ukoliko želite da izgradite sopstvenu solarnu elektranu, smanjite zavisnost od centralizovanog energetskog sistema i da postanete aktivni proizvođač energije iz obnovljivih izvora energije, da saznate više o značaju zadružnih principa i udruživanja na putu energetske tranzicije, ukoliko želite da podržite globalnu akciju ka smanjenju emisije ugljenika kojom se ublažavaju klimatske promene i unapređuje lokalni kvalitet vazduha – kurs Solartehnika narodu je za Vas!

Ovo specifično izdanje kursa ima četiri modula – predavanja (online i u učionici) uz pitanja i diskusiju.

Modul 1: namenjen je predstavnicima nevladinog sektora i lokalnim inicijativama.

Modul 2: namenjen je predstavnicima lokalnih samouprava i javnih preduzeća koji su zainteresovani da promovišu solar kao rešenje za energetski tranziciju.

Modul 3: namenjen predstavnicima akademske zajednice. Održaće se uživo, na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu.

Modul 4: namenjen je građanima i građankama koji žele da se uključe u energetsku tranziciju kao aktivni proizvođači energije ili zajednički ulagači. Ovaj modul se sastoji iz dve sesije.

Ovoga put izdanje kursa je za polaznike besplatno.

Ukoliko želite da učestvujete, molimo Vas da popunite ovaj prijavni formular najkasnije do 8. marta 2022. godine. Broj mesta je ograničen.

Predavači su članovi energetskih zadruga Elektropionir i Sunčani krovovi Šabac, sa konceptualnim i praktičnim znanjem iz oblasti obnovljivi izvori energije, energetske tranzicije, postavljanja i korišćenja instalacija solarnih elektrana (domaćinstvo, proizvodna elektrana na zemlji, elektrana na krovu javnog preduzeća), kao i stručnjaci iz oblasti energetskih regulativa.

Program kursa po modulima (preuzmite program u PDF obliku):

Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva zaštite životne sredine u okviru finansijske podrške projektima organizacija civilnog društva.